Jakson pituus: 31 min
Jakso 7:
Raaka-aineet loppuu, kulutusjuhla on ohi?
Koboltista on pulaa ja terassilauta maksaa maltaita. Nytkö jo iloinen kulutusjuhlamme on ohi ja maapallon rajat vastassa? Riittääkö meillä elintärkeitä raaka-aineita enää edes vihreään siirtymään? Tätä pohdimme Pesulan seiskajaksossa, jossa vieraamme Lassi Linnanen vaatii päättäjiltä munaa ja Julia Thurén kertoo, miten hänen elämänsä on muuttunut kulutuskriittisen kirjan kirjoittamisen jälkeen.
Jakson pituus: 31 min
Jakso 6:
Yritykset eivät ole valmiita rehellisyyteen?
Ollaanko yrityksissä valmiita aitoon rehellisyyteen? Kutsuimme studioon tentattavaksemme S-ryhmän vastuullisuusjohtaja Nina Elomaan. Kysymme häneltä, mitä seurauksia on radikaalista läpinäkyvyydesta ja mikä vastuullisuusasiantuntijan työssä on raivostuttavinta. Ja tietenkin meitä kiinnostaa myös, onko mahdollista, että saamme joskus ostaa Prismasta käytettyjä tavaroita.
Jakson pituus: 25 min
Jakso 5:
Luontokato on sademetsien, ei Suomen ongelma?
Pölyttäjät, sademetsät ja jääkarhut häviävät, mutta meillä Suomessahan metsää ja lääniä riittää? Pesulan vitosjaksossa rakennamme siltaa luontokadon, Suomen ja itsemme välille – mitä oikeasti tarkoittaa, kun luonto köyhtyy? Ja mitä me voimme tehdä, että tilanne paranisi? Studiossa Syken asiantuntija Riku Lumiaro.
Lue lisää blogista
Jakson pituus: 32 min
Jakso 4:
Suomi on maailman tasa-arvoisin maa?
Onko suomalainen työelämä tasa-arvoinen kaikille nimeen ja ihonväriin katsomatta? Pesulan neljännessä jaksossa pureudutaan rakenteelliseen rasismiin ja siihen, kuinka työpaikoista tehdään yhdenvertaisia paitsi julistusten myös käytännön tasolla. Asiantuntijana studiossa diversiteettikonsultti Fatima Verwijnen. Mankelissa annamme arvosanan Suomen suurimpien työnantajien yhdenvertaisuustyölle.
Lue lisää blogista
Jakson pituus: 28 min
Jakso 3:
Teknologia pelastaa maailman?
Vieläkö on toivoa, että teknologia torppaa ilmastonmuutoksen? Mihin asiantuntijoiden viimeaikaiset, aiempaa optimistisemmat arviot perustuvat? Entä mitä maailman pelastuminen vaatii? Sitä kysytään kolmosjakson vieraalta CLC:n (Climate Leadership Coalition) Jouni Keroselta. Lisäksi Demos Helsingin Tuuli Kaskinen kertoo, millaisessa maailmassa elämme vuonna 2050. Kenen työt jatkuvat, kenen loppuvat?
Lue lisää blogista
Jakson pituus: 26 min
Jakso 2:
Ilmastoviestintä sucks?
Jos pohdit, miksi ilmastosankaruus ärsyttää ja päivän uutiskattaus saa palan kurkkuun, tämä jakso on sinulle. Vieraamme sosiaalipsykologi Annukka Vainion valottaa, miten ilmastonmuutoksesta pitäisi viestiä, jotta ilmastopuhe ei lamaannuttaisi vaan innostaisi meidät kaikki toimimaan. Lisäksi juttelemme helsinkiläisen Joonan kanssa siitä, miltä ilmastokeskustelu tuntuu ihan tavan ihmisestä.
Lue lisää blogista
Jakson pituus: 28 min
Jakso 1:
Yritykset ovat ahneita viherpesijöitä?
Mistä voi tietää, onko vastuullisena esittäytyvä yritys oikeasti vastuullinen? Tätä selvitämme Pesulan ensimmäisessä jaksossa yhdessä Aalto-yliopiston professorin Minna Halmeen kanssa. Mankelissa tiukkaan prässiin pääsevät Hesarin etusivun vastuullisuusmainokset. Mitä niistä jäi käteen ja minkä arvosanan mainokset saivat Pesulan emänniltä?
Lue lisää blogista